Ajankohtaista

Asiakastyytyväisyyskysely 2020

16.12.2020

Teimme loka-marraskuussa vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn, johon saimme mukavan määrän vastauksia. Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kolme tekstiilipakettia, arvonta on suoritettu ja olemme suoraan yhteydessä voittajiin. Suuret kiitokset kaikille osallistuneille!

 

Kyselyn tuloksista ilmeni, että tekstiilihuoltopalvelu koettiin merkityksellisenä asiakkaidemme toiminnan ja imagon kannalta, eikä tekstiilihuollon asiat vie liikaa asiakkaidemme työaikaa.  Saimme erityisen hyvää palautetta myös toimituksiin ja hyllytyspalveluun liittyen. Käsittelemme tutkimuksen tuloksia tarkemmin läpi asiakastyöryhmissämme.

 

Kyselyssä saimme myös runsaasti kehitysideoita, joista erityisesti esiin nousi potilasvaatteiden ja äitiysvaatteiden mallistot. Iloksemme voimme todeta, että ensi vuonna saamme työvaatemallistoon myös äitiysvaatteet, potilasvaatteidenkin osalta teemme parhaillaan uudistusta.


COVID-19 tiedote

13.03.2020

Epidemiaan varautuaksemme olemme päivittäneet yrityksemme sisäistä ohjetta, olemme myös pitäneet henkilökunnalle tiedotus- ja koulutustilaisuuden. Olemme pyytäneet ja saaneet uuteen koronavirukseen (COVID-19) konsultaatiota sairaanhoitopiiriltä ja kemikaalitoimittajaltamme.

Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n pesuprosessissa saavutetaan 100% desinfektio myös uuden koronaviruksen osalta. Hygieniajärjestelmämme kattaa myös pestyn tekstiilin käsittelyn, kuljetukset asiakkaille, sekä hyllytyspalvelun.

Säilyttääksemme riittävän miehityksen palvellaksemme terveydenhuoltoa tehokkaasti myös mahdollisen epidemian aikana, olemme täsmentäneet ja korostaneet henkilökuntamme ohjeistusta myös vapaa-ajalla tapahtuvaa altistusta kattavaksi.

Henkilöstömme altistuksen minimoimiseksi korostamme, että koronatartunta- ja epäilytapauksissa tekstiilit tulee pakata muun infektiopyykin tavoin infektiopyykkiä koskevaa ohjeistusta noudattaen. Infektiopyykkipusseja voi tilata normaalin tekstiilitilauksen yhteydessä ja tarvittaessa ohjeistusta niiden käyttöön ja käsittelyyn on saatavilla asiakaspalvelustamme.


Muutoksia omistuspohjassa

17.10.2018

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on ostanut Lahden ja Orimattilan kaupungeilta sekä Hollolan, Padasjoen ja Asikkalan kunnilta Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet syksyllä 2018. Kauppa on luonnollista jatkumoa kehitykselle, kuntien siirrettyä vuoden 2017 alusta SOTE-palveluiden tuottamisen hyvinvointikuntayhtymälle. Yritykselle kauppa tarkoittaa entistä parempia resursseja keskittyä alkuperäiseen tehtäväänsä SOTE-sektoria palvelevana korkean laadun sairaalapesulana ja mahdolllistaa toimintojen edelleen laajenemisen Kanta-Hämeen alueella. 


ISO 14001 ympäristöjärjestelmä sertifioitu

21.12.2015

Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:lle myönnettiin koko yrityksen toiminnot kattava ISO 14001 -sertifikaatti 21.12.2015. ISO 14001 -standardi ohjaa organisaatioita ympäristöasioiden jatkuvassa kehittämisessä. Järjestelmä on VTT:n sertifioima ja luonnollista jatkoa aiemmin saadulle SFS-EN 14065 Mikrobiologisen puhtauden hallintajärjestelmälle. Suuri kiitos henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme pitkästä, tärkeästä ponnistuksesta!


Sairaalatekstiilien kierrätys

01.12.2015

Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto oli mukana tukemassa Shameek Vatsin Tampereen Teknilliselle Yliopistolle tekemää tutkimusta, jonka aiheena oli sairaalatekstiilien kierrättäminen vaatteiksi (Upcycling of hospital textiles into fashionable garments). Lopputyö tehtiin yhteistyössä TAUKO Designin ja Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n kanssa ja se sai rahoitusta Suomen Tekstiili & Muoti ry:ltä. Linkki uutiseen

 

 


Vuoden ympäristötekijä 2015!

07.09.2015

Lahden seudun ympäristöpalvelut on myöntänyt kunniamaininnan Päijät-Hämeen Tekstiilihuollo Oy:lle toimintansa energiatehokkuuden parantamisesta Vuoden Ympäristötekijä -kilpailussa. Kyseessä on vuosittain yrityksille myönnettävä tunnustus ympäristöasioiden huomioimisesta. Meidän lisäksi tunnustus myönnettiin tänä vuonna myös lahtelaiselle Oilon Oy:lle, joka valmistaa mm. energiatehokkaita kaasupolttimia. Kiitos tunnustuksesta kuuluu kaikille yhteistyökumppaneillemme ja erityisesti omalle, aktiiviselle henkilökunnallemme!


Energiansäästö

06.09.2015

Luonnonvarojen säästö on yksi tärkeä tavoitteemme. Olemme onnistuneet tiputtamaan energiankulutustamme miltei 40% vuoden 2013 alun tasosta ja investoimme energiatehokkuuden parantamiseen merkittävästi myös tulevaisuudessa. Säästämme kustannuksissa asiakkaittemme eduksi ja kannamme oman vastuumme ympäristöstä!

 


Omien tekstiilien merkkaaminen

20.03.2014

Pesulaan tulee päivittäin paljon merkkaamattomia asiakkaiden omia tekstiilejä pesuun.

Pesukoneissamme pestään useamman eri asiakkaan tekstiilejä samalla kertaa ja tekstiilit lajitellaan pesun jälkeen. Jos tekstiileissä ei ole asiaankuuluvia merkkejä, ei pesun jälkeen enää tiedetä kenelle tekstiilit kuuluvat. Asiakkaan vastuulla on, että pesuun ei lähetetä merkkaamattomia tai huonosti merkattuja tekstiilejä. Asiakas huolehtii myös, että asiakaslaitoksen asukkaiden omaisille on annettu myös ohjeet tekstiilien merkkaamisesta, asiakaskoodista ja niiden tärkeydestä. 

Tekstiileissä saa käyttää vain pesulan hyväksymiä merkkejä ja merkkien kiinnitystapoja. Tekstiilit voi myös merkkauttaa pesulassa tai tilata meiltä ommeltavia merkkejä ja merkkien kiinnitysohjeet. 

Huomaattehan myös, että vuokratekstiileihin ei merkintöjä saa tehdä.

Merkkauksesta lisätietoja työnjohdostamme.

 


Tutkittua tietoa siivousliinojen hygieniasta

14.11.2013

Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon ja Hjelt -instituutin syksyllä 2013 suorittamissa tutkimuksissa on todistettu, että pesulan käyttämä lämpödesinfektioprosessi on tehokas ja tappaa kaikki yleisimmät tautia aiheuttavat mikrobit. (mukaanlukien MRSA ja lämpöresistentti  Enterococcus hirae). Testi tehtiin kaikkein vaativimmilla tuotteilla eli mikrokuituisilla tasopyyhkeillä sekä lattiapyyhkeillä. Tutkimukseen osallistuivat laboratorion johtaja, FT Kirsi Laitinen ja tekstiilihuoltoalan hygieniatoimikunnan jäsen, laatu- ja ympäristövastaava Merja Koivuniemi

Käyttämällä tekstiilihuollossa sertifioitua ja valvottua pesulaa, sairaalat ja palvelutalot voivat vähentää haitallisten mikrobien leviämistä laitoksen sisällä tai sieltä esimerkiksi henkilökunnan koteihin. Itsesuoritettuun, valvomattomaan pesuun liittyy aina riski mikrobien leviämisestä esimerkiksi täyttöluukun reunojen kautta tai epätäydellisesti peseytyvien tekstiilien välityksellä.

 -Hjelt -instituutin hygienian ja mikrobiologian laboratorio sijaitsee Helsingissä ja se on yksi johtavista pohjoismaisista sairaalahygieniaan ja mikrobiologiaan erikoistuneista laboratorioista.-

 


Yhteistyösopimus vaatteiden kierrätykseen

01.10.2013

Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy ja Helsinkiläinen TAUKO -vaatemerkki ovat sopineet yhteistyösopimuksen käytöstä poistettujen tekstiilien toimittamisesta uusiomateriaalista valmistettujen design-vaatteiden raaka-aineeksi. Lisää tietoa aiheesta antaa tekstiilipäällikkö Ulla Suokas (Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto) ja vaatesuunnittelija Mila Moisio (Tauko)


Jotain hukassa?

Kadonneen tavaran tiedustelu »

Palaute tai kysymys

Palautelomake »

Meille töihin

Täytä lomake »

Luotettava kumppani

VALVOTTUA LAATUA

Hygienian takana VTT:n auditoima ja sertifioima mikrobiologisen puhtauden laadunhallintajärjestelmä (standardi SFS-EN 14065)

Lue lisää >>

PALVELUVALIKOIMA

Laajan palveluvalikoimamme tavoitteena on vapauttaa asiakkaan resurssit hoitotyöhön

Lue lisää >>

TUOTEVALIKOIMA

Tavoitteemme on jatkuvasti laajenevan yhteiskäyttö- mallistomme avulla tarjota asiakkaillemme tutkitusti parhaat tekstiiliratkaisut kokonaiskustannuksiltaan kilpailukykyiseen hintaan

Lue lisää >>